Köpa bil

Tips för dig som ska köpa en begagnad bil

Om du väljer att köpa en begagnad bil hos oss så får du en trygg och kunnig partner som hjälper dig hela vägen. Alla våra bilar är kontrollerade in i minsta detalj: skick, mätarställning, historik både när det handlar om ägare och servicehistorik. Alla bilar vi säljer är registrerade i Sverige.

Vårt mål är att alla våra affärer ska gynna våra kunder – för att hjälpa till bjuder vi på några tips inför ditt köp av begagnad bil.

lyckat bilköp vid bilförsäljning västerås

Checklista när du ska köpa bil

  • Ha koll på eventuella skulder. Sverige har sedan 2104 en lag som förhindrar att bilar kan säljas av så kallade ”målvakter”. På Transportstyrelsens hemsida finns information om de skulder som varje bil och bilägare har. I och med dessa förändringar är det idag enklare att kontrollera att en bilägare inte har dragit på sig stora skulder i exempelvis parkeringsböter.
  • Registreringsnumret. Registreringsnumret bär på intressanta fakta och en hel del ledtrådar om bilens ägar- och servicehistorik. Via registreringsnumret kan du även räkna ut kostnaderna för försäkring och skatt. Hos Transportstyrelsen hittar du all denna viktiga information efter ett enkelt klick på bank-ID.
  • Kolla upp andra alternativ. Se till att sondera terrängen riktigt ordentligt innan du slår till. Har du hittat precis den bil du drömt om eller finns det andra modeller som passar dina behov ännu bättre? Bestäm dig inte för tidigt – hos oss finns ett stort urval att välja på för den som är villig att testa flera olika märken och modeller.
  • Ta hjälp. Ska du köpa en bil privat? Ta med en person som kan bilar och som vet hur man undersöker den mer än bara okulärt. Bilen måste provköras, huven måste öppnas och alla delar måste undersökas noga. Ta också en titt i serviceboken och kolla när den ska besiktigas nästa gång. Är det exempelvis dags för ett kamremsbyte så kommer det att kosta en slant.
  • Pruta. Se till att ha finansieringen klar så att du kan föreslå en snabb affär, vid sådana kan prutmånen ofta vara mer fördelaktig. Men lägg inga skambud, det uppfattas som oförskämt och kan sätta käppar i hjulet på en affär. Framför allt: läs på – har du kunskaper om bilar och är förberedd så har du alltid ett bättre förhandlingsläge.
Köp begagnat av riktiga bilälskare